Valaistus turvallisuuden tekijänä

Työmailla panostetaan turvallisuuteen nykyään todella hyvin. On suojalasipakkoa, heijastusvaatetta, kypärää ja turvakenkää. Minusta ollaan oikealla tiellä, vaikka joskus ärsyttääkin. Ilman kypärää olisin lyönyt pääni puomiin tai koneen vastapainoon lukemattomia kertoja.

Siksi ihmetyttää, miksi aniharva kysyy henkilönostinta vuokrattaessa valaistuksesta. johtuuko tämä siitä, että ollaan totuttu siihen, että ”ainahan ne äijät on syksyllä ottalampun kanssa työnsä tehneet ja hyvä on tullu”. Vai johtuuko siitä, että suurimmissa vuokraamoissa sellaisia kapistuksia, kuin valoja ei ole koneen lisävarustelistalta ruksittu, kun se kone on pitänyt saada niin halvalla, kuin mahdollista. Työmaalla sitten on totuttu siihen, että valoja ei ole.

No pakko myöntää, että meilläkin lienee koneita, joihin ei ole valaistuksia asennettu. Asiaan koitetaan saada parannusta kone kerrallaan.

Alla Ha16 RTJ pro mallin valaistusta. Kuvat on otettu kirkkaassa auringonvalossa. Päivitän kuvia, sitten kun syksyn pimeys ja hämärä saapuu taas seuraksemme.

Uudemmissa Ha16 RTJ pro malleissa on Hauloten active lightning system.
Valaistus puomin alla
Vastapainoon integroitu valaistus on varustettu hämäräkytkimellä
Korin valaistus on toteutettu niin, että ohjaimet on valaistu epäsuoralla valolla, jotta käyttäjä ei häikäisty. Yläohjaimeen integroitu led valaistus valaisee korin. Lisäksi korin alla on valaistus.

Kysymykset ja kommentit ovat tervetulleita.